Що є «фундаментом» кожної особистості? Що унікального в історії кожного з нас? Відповіді на такі запитання шукали в собі учасники  блог-кафе на тему «Історія: що у нас спільного, а що відмінного». Захід відбувся 18 жовтня у стінах Черкаського державного технологічного університету і став першим блог-кафе мініпроєкту «wArt», який реалізовує амбасадор Програми з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час» Андрій Тіщенко.

Про це інформує пресслужба ЧДТУ, передає ChesnoNews.

Дослідити себе, навчитись ідентифікувати своє “Я” у натовпі, вирізняти його серед усіх… Це, виявляється, не завжди просто. Однак, переконує організатор заходу, надзвичайно важливо. І задля розуміння себе самого та своїх стосунків з навколишнім світом, і для рефлексії на актуальні суспільні теми у мистецтві. У чому, власне, й полягає концепція  мистецького мініпроєкту «wArt».

«Саме тому на першому блог-кафе ми починали з простого – разом досліджували, що таке ідентичність, з чого вона складається, як вона пов’язана з суспільством. Гадаю, це перше, про що варто говорити у контексті історії, конфлікту, війни та мистецтва», – зазначає Андрій Тіщенко.

Уже на наступне блог-кафе амбасадор анонсує більш глибоке спільне дослідження феномену ідентичності та її впливу на появу конфліктів. Найактивніших учасників обох заходів планує залучити до участі в артмайстерні, в межах якої протягом тижня митці рефлексуватимуть на тему «Конфлікт. Ідентичність. Війна». Уже наприкінці листопада у Черкаському художньому музеї пройде виставка робіт, створених учасниками артмайстерні.

Проєкт «Програма з розширення можливостей заради відновлення порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час», який на Черкащині реалізують спільно ЧДТУ та ГО «Центр соціальних комунікацій», виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина.