Аби підвищити якість постачання тепла, в Черкасах продовжують замінювати зношені мережі.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Невдовзі стартує ремонт комунікацій на вулиці Смілянській, 128, Пацаєва, 26, Гоголя, 460 та 462. Замість старих труб тут прокладуть нові – попередньоізольовані. Вони мають більш тривалий термін експлуатації та дозволять у кілька разів зменшити втрати тепла на мережах.

Донедавна теплові мережі за цими адресами фактично вважалися безгосподарними, цього ж року рішенням депутатів їх передали на баланс комунального підприємства «Черкаситеплокомуненерго» та взялися за оновлення.

У планах до кінця року, як повідомляють у департаменті житлово-комунального комплексу, відремонтувати 19 мереж, які раніше ніхто не обслуговував. На це в бюджеті Черкас передбачили 5,7 млн грн.

– Ми продовжуємо модернізацію зношених мереж у нашому місті, аби поліпшити якісь послуг для містян. Поступово й вирішуємо проблему із безгосподарними комунікаціями, як правило, саме через них виникають затримки із подачею тепла в деякі будинки, – коментує міський голова Анатолій Бондаренко. – Заміна труб на попередньоізольовані знизить, перш за все, теплові втрати та зменшить у майбутньому кількість аварій на мережах.