Наразі на Черкащині зовсім не зимова погода. Температурний фон 4-6º тепла, що на 5-7º вище за кліматичну норму та більше відповідає середині жовтня.

Про те, якої погоди чекати найближчими днями, розповів керівник обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

Причина аномально теплої, дощової та туманної погоди – велика циклонічна депресія, яка вже чотири дні домінує на Черкащині та один за одним надсилає добре насичені вологою південні циклони. І завтра значних змін у погоді немає: тумани та тепло, а дощі припиняться, оскільки циклон втратив свою енергію. Температура вночі 3-5º тепла, вдень 6-8º тепла.

У суботу погоду формуватиме атмосферний фронт, який проявить себе дощами та посиленням вітру до небезпечних 15-20 м/с. Нарешті Черкащина звільниться від «туманної вуалі». Температура впродовж доби 5-10º тепла. У неділю без істотних опадів. Температура впродовж доби 2-7º тепла.

Новий робочий тиждень розпочнеться дощами чергового південного циклону. Тож грудень продовжує віддавати «вологі борги» попередніх місяців. Температура впродовж доби 0-5º тепла.

Надалі погода продовжить дивувати контрастами і вже з 14 грудня чекаємо хвилю холоду, температурний фон знизиться на 2-4º. Температура впродовж доби від 3° тепла до 2° морозу. Зросте ймовірність ожеледних явищ.

За останні 30 років грудень потеплішав аж на 4º. У бік потепління змінилися і глобальні кліматологічні норми.