Михайло Буртовий та Микола Буртовий у часи пандемії Covid-19 за власний кошт провели ремонт приміщення чорнокам‘янського ФАПу та перекрили старий дах.

ФАП у Чорній Кам’янці допомогли відремонтувати два брати, що приїхали в рідне село в гості до родичів, побачили плачевний стан медичного закладу вирішили відновити його від даху – і аж до плазмового телевізора на стінах.

– Наш ФАП, який у більшості відвідують люди похилого віку, 2 роки тому став аварійним, – розповідає завідувач Чорнокам’янського ФАП Катерина Варволік.

– Ремонт будівлі розпочали, а тоді, з невідомих причин, припинили. Будівельні матеріали зіпсувались, минув термін їх придатності – а у ФАПі з того часу роками стояли відра і тазики у які збирали воду, що стікала з дірявого даху…

А навесні цього року у село, у  гості до рідні завітали вихідці з села Чорної Кам’янки, а семе: Микола та Михайло Буртовий – побачивши плачевний стан нашого медичного закладу, вони захотіли допомогти.

І допомогли навіть більше, ніж ми могли очікувати!

Власним коштом вони здійснили ремонт 250 квадратних метрів покрівлі, після чого було вирівняно, пошпакльовано та пофарбовано стелю й стіни, поставлено нові двері, проведено освітлення, обкладено кахлями стіни біля грубок. Тепер наші бабусі й дідусі дивляться телебачення, по подарованому братами «плазмовому» телевізорі, поки чекають прийому лікаря, зручно влаштувавшись на новеньких стільцях.

А незабаром у коридорі нашого відремонтованого ФАП стоятимуть нові офісні диванчики, які також пообіцяли придбати брати Буртовий Михайло та Микола, яким мешканці села безмежно вдячні.