Міністерство соціальної політики заявило про старт нового проекту “Рука допомоги”. У 2023 році незаможні сім’ї зможуть отримати майже 100 тисяч гривень від держави.

Про це розповіла міністр соціальної політики Марина Лазебна в ефірі одного з всеукраїнських телеканалів, передає ChesnoNews.

За словами Лазебної, цей проект допоможе малозабезпеченим сім’ям вийти з бідності та заснувати власну справу. Взяти у ньому участь зможуть безробітні з малозабезпечених сімей. “Вони зможуть отримати допомогу від держави у започаткуванні та веденні власної справи. Зокрема, пройти навчання, отримати допомогу у складанні бізнес-плану, необхідні консультації, а також безпроцентну допомогу у розмірі до 15 мінімальних зарплат (зараз це 97,5 тисяч гривень) на закупівлю необхідного обладнання та матеріалів”, – зазначила чиновниця.

Проте фінансову допомогу протягом трьох років треба повернути державі. “Сума, яку потрібно повернути, зменшуватиметься на суму сплачених за цей час податків від підприємницької діяльності та соціальних внесків. А якщо новий підприємець працевлаштує на два роки дві особи за направленням центру зайнятості, він взагалі не повинен буде повертати фінансову допомогу”, – заявила голова Мінсоцполітики.