Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що важке озброєння від партнерів вже активно використовується на передовій та отримує позитивні відгуки українських військових.

За його словами багато видів важкого озброєння вже використовується на передовій та отримує позитивні відгуки від українських військових. “На передовій вже успішно працюють три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ CAESAR. Парк артилерії 155-мм калібру поповнюється. В Україну вже надійшли САУ М109 однієї з модифікацій. Це дуже якісна техніка. І її надходження стало результатом кооперації кількох країн”, – розповів Резніков.

Він додав, що берегова оборона буде посилена ракетами Harpoon, а їх застосовуватимуть підготовлені українські команди. “Впевнений, що бойове братерство “Гарпунів” та наших “Нептунів” допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, у тому числі – надійно захистити нашу Одесу.

Надання цих ракет так само стало результатом співпраці кількох держав, що дозволило нам отримати “Гарпуни” від данських партнерів  за участю британських друзів. Я вже неодноразово відзначав британське лідерство та особливі зусилля мого друга і колеги – великого друга України Бена Воллеса”, – зазначив Резніков.

Він наголосив, що за останні півтора місяці Україна отримала більше артилерійських снарядів зразка НАТО, ніж є у досяжності снарядів радянських зразків. “Головне – ми вже отримали більше, ніж можуть виробити протягом шести місяців усі заводи дружніх нам країн, де залишилися лінії з виробництва боєприпасів радянського типу. І отримаємо ще. Адже кількість артилерійського озброєння буде збільшуватися”, – підкреслив Резніков.

Він додав, що серед останніх надходжень – понад 100 американських БПЛА різних типів.