Меблевий ринок зараз переживає не найкращий та не найсприятливіший для стрімкого розвитку час, адже багато підприємств щоденно зазнає непоправних втрат, багато мусить змінювати місце своєї дислокації та заново налагоджувати свою діяльність, а хтось просто завмер в бентежному очікуванні того, що буде з цінами на фурнітуру та постачанням сировини. Та з якими б труднощами не зіткнувся бізнес, а середньостатистичний споживач з більшості українських територій бажає вірити в щасливе майбутнє та хоче облаштувати свій дім з максимальним комфортом. Окрема категорія населення на сьогодні — це переселенці, які втратили свій власний дім та потребують базових для зручного життя умов та меблів. Виходячи з цих умов, можна дійти висновку, що ліжка як були максимально потрібною категорією продукції, так і залишилися.

Головні принципи вибору ідеального ліжка

Правильний сон — це запорука здоров’я та прекрасного самопочуття. А для цього потрібно грамотно організувати своє спальне місце, враховуючи всі важливі моменти, адже не лише однією красою чи ортопедичними властивостями визначається його коефіцієнт корисної дії.

Розмір ліжка та його конфігурація

Що стосується розміру спального ліжка, то варто відштовхуватися від найнижчих позначок, але якщо площа кімнати дозволяє, то не обмежуватися мінімальними сантиметрами:

  1. Односпальне. Такий виріб стане в пригоді дітям, підліткам, людям, які не мають другої половинки або люблять спати наодинці, а також тим, хто має у своєму розпорядженні невеликі житлові площі. Також саме з односпальних моделей складаються такі популярні сьогодні двоярусні ліжка.
  2. Півтораспальне. Ширина таких варіантів коливається від 100 до 160 см. Вони чудово підходять для якісного відпочинку двох персон в компактних спальнях з обмеженим простором.
  3. Двоспальне. Ця категорія, яка включає моделі з шириною від 160 см. Такий простір завжди буде зручним та сприятиме повноцінному відпочинку без перешкод та без обмеження в позах свого партнера.

Матеріал ліжка

Існує безліч видів матеріалів, які активно використовуються у виробництві. Всі вони мають свої переваги та недоліки, тому варто обирати каркас саме за тими параметрами, які мають особливе значення саме для вас.

  1. Дерево. Цей матеріал належить до максимально легких, екологічних, чистих та безпечних. Всі породи деревини вивчаються за їх експлуатаційними особливостями і використовуються з суворим притриманням технологій. Найбільш оптимальними та функціональними є дуб, сосна, бук та береза. Це міцні та довговічні, але дороговартісні ліжка.
  2. ЛДСП. Перевагою ламінованих плит є те, що вони представлені практично в необмеженій кольоровій палітрі. Це не особливо довговічні, але проявляють достатню стійкість до механічного впливу, прості у догляді та мають привабливий вигляд.
  3. Метал. Металеві моделі характеризуються надзвичайно витонченим та элегантным стилем. При всій своїй вазі та добротності вони виглядають легкими, навіть практично невагомими. також конструкція із металу не перешкоджає вільному циркулюванню повітря під меблями.
  4. М’який каркас. М’яке узголів’я, боковини та узніжжя підвищують рівень комфортності та безпеки виробу.

При виборі матеріалу варто взяти до уваги й те, що конфігурація ліжка та його функціональна наповненість напряму будуть від цього залежати, адже дерев’яні варіанти можуть доповнюватися шухлядами, а металеві — ні. А також пам’ятайте, що яким би якісним та дорогим не було ліжко, це не має ніякого сенсу без якісного ортопедичного матрацу.