Черкаською обласною прокуратурою спільно з прокурорами Черкаської окружної прокуратури доведено у суді винуватість 33-річного черкасця у збуті наркотичних та психотропних речовин (ч. 2 та ч. 3 ст. 307 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що вказана особа у грудні 2019 році зберігала за місцем свого проживання з метою збуту наркотичні засоби та психотропні речовини, такі як кокаїн, канабіс та амфетамін, загальною масою майже 100 г, що є особливо великим розміром.

За цим фактом Черкаською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно правопорушника за ч. 3 ст. 307 КК України.

Перебуваючи під домашнім арештом, зловмисник продовжував свою злочинну діяльність, спрямовану на незаконний збут наркотичних засобів і психотропних речовин жителям Черкащини.

За процесуального керівництва прокурорів Черкаської обласної прокуратури слідчими УСБУ в Черкаській області зазначену особу повторно затримано «на гарячому» та поміщено в умови слідчого ізолятора.

Як результат, у вересні 2021 року прокурорами Черкаської обласної прокуратури передано до суду ще один обвинувальний акт стосовно цієї особи за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України.

За результатами судового провадження в об’єднаному кримінальному провадженні Придніпровським районним судом м. Черкаси обвинуваченого визнано винним в інкримінованих йому злочинах й призначено покарання у виді 9 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Досудове розслідування в зазначених кримінальних провадженнях здійснювали слідчі Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, оперативний супровід – співробітники УСБУ в Черкаській області.

Наразі судове рішення ще не набрало законної сили.