Черкаською обласною прокуратурою спільно з прокурорами Черкаської окружної прокуратури доведено в суді винуватість 55-річного черкащанина у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2 і 3 ст. 309, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 311, ч. 1 ст. 317 КК України.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, за версією слідства, підозрюваний спільно з іншою особою налагодили незаконну діяльність, спрямовану на виготовлення з метою збуту психотропних речовин та наркотичних засобів у м.Черкаси та Черкаському районі.

З цією метою вони заздалегідь підшукали приміщення в одному із сіл Черкаського району та облаштували в ньому «нарколабораторію» з виготовлення значних партій психотропної речовини – амфетаміну, де їх було затримано «на гарячому».

У ході слідства проведено низку обшуків, за результатами яких вилучено психотропну речовину – амфетамін, загальною масою понад 3 кг, наркотичний засіб – макова солома, загальною масою понад 64 кг, спеціальне приладдя та інгредієнти для виготовлення заборонених речовин, грошові кошти від продажу наркотиків у сумі майже 150 тис. грн.

За результатами судового розгляду, який тривав понад 5 років, Черкаським районним судом обвинуваченого визнано винним у скоєнні злочину та призначено покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Також за рішенням суду конфісковано в дохід держави грошові кошти в сумі 150 тис. грн та 2 автомобілі, які належали вказаній особі на праві приватної власності.

Досудове розслідування та оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснювали співробітники УСБУ в Черкаській області.