За процесуального керівництва Смілянської окружної прокуратури до суду направлено обвинувальний акт за фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

У ході слідства з’ясовано, що два жителі м. Сміла з метою заволодіти чужим майном, а саме консервованою тушкованкою, яка призначалася як гуманітарна допомога, умисно надали неправдиві відомості до Смілянської міської ради щодо наміру відправити вказану продукцію на потреби Збройних Сил України, маючи на меті реалізувати її у власних інтересах та заволодіти отриманими від реалізації коштами.

У подальшому, одержавши 1000 банок тушкованки, загальною вартістю 80 тис. гривень, під час спроби реалізації 500 банок вказаної продукції за 40 тис грн., правопорушники були затримані працівниками правоохоронних органів.

Під час досудового розслідування правопорушникам обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювалося слідчими ВП № 2 Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області, за оперативного супроводу Управління СБУ у Черкаській  області.