Генеральний секретар Всесвітньої метеорологічної організації Петтері Таалас заявив, що найближчі 40 років теплові хвилі на Землі ставатимуть все інтенсивнішими. Це означає, що мінімум до 2060 року літня пора на нашій планеті ставатиме все спекотнішою.

Літо 2022 року принесло екстремальні температури у Європу, зокрема у деяких регіонах Франції та Великої Британії температура повітря перетнула позначку в 40 градусів за Цельсієм, чого раніше ніколи не було. На Піренейському півострові ситуація ще складніша, тут місцями температура підіймається до 47 градусів за Цельсієм. Більше тисячі людей померли від аномальної спеки.

Таалас порівняв кліматичну ситуацію у світі зі спортсменом, який отримує допінг. Так само і людство не зменшує викиди парникових газів в атмосферу, що постійно посилює глобальне потепління. В Організації Об’єднаних Націй прогнозують, що глобальне потепління збільшить навантаження на системи охорони здоров’я, збільшить частоти лісових пожеж і пошкоджень врожаю через аномальну спеку.