За процесуального керівництва Смілянської окружної прокуратури слідчими Черкаського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Черкаській області 03.08.2022 затримано двох осіб під час одержання неправомірної вигоди.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства заступник директора одного з комунальних підприємств Корсунь-Шевченківської міської ради Черкаської області за попередньою змовою з місцевим жителем, вимагали у місцевого фермера надати їм неправомірну вигоду в сумі 40 000 грн за надання можливості продовжити договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення та безперешкодне її використання у подальшому.

Неправомірну вигоду правопорушники отримували частинами та були затримані правоохоронцями під час отримання чергової суми в розмірі 6000 грн.

На підставі зібраних доказів зловмисникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди) та ч. 5 ст. 27 ч. 3 ст. 368 КК України (пособництво в одержанні неправомірної вигоди).

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

У разі доведення вини правопорушникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.