4 серпня близько 18:00 години, до поліції Черкаської області надійшло повідомлення про незаконне заволодіння транспортного засобу Jeep Compass у місті Ватутіне. Поліцейським вдалося встановити, що невідомий чоловік проник на приватне подвір’я, сів у авто, що стояло в гаражі та поїхав у невідомому напрямку.

Про це інформує Сектор комунікації поліції в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Також з’ясували, що до цього чоловік заходив до ще одних господарів на сусідній вулиці, яких не було вдома. У їхньому домі звенигородець погостював і залишив записку з подякою, мовляв, йому все сподобалось й він обов’язково повернеться.

Негайно була введена спеціальна поліцейська операція, орієнтування на викрадений автомобіль було надіслано у всі територіальні підрозділи поліції Черкащини.

Вже невдовзі правоохоронці сектору реагування патрульної поліції та поліцейський офіцер громади зупинили транспортний засіб у селищі міського типу Вільшана.

33-річний чоловік, що викрав авто, за кермом був нетверезий. У скоєному він зізнався, свої дії пояснив тим, що хотів покататись.

Правопорушника затримали у порядку ст. 208 КПК України.

Автомобіль, на якому чоловік також скоїв ДТП, вилучили та помістили на майданчик тимчасового тримання.

Слідчі Звенигородського районного відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 1 ст. 162 (Порушення недоторканості житла) Кримінального кодексу України.

За процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури, за фактом незаконного заволодіння транспортним засобом, затриманому повідомили про підозру. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.