Якщо ви любитель велосипедної їзди по дорогах з покриттям різного типу, шукаєте гострі відчуття і любите пригоди, тоді вам потрібен гравійний велосипед (інші назви — «гравел байк», «гравець» або «гравійник»). Цей велобайк спокійно замінить вам одразу кілька велосипедів різного типу.

 

Як і де вперше з’явився гравійний велосипед?

Свою популярність гравели набули після проведення однієї з американських велогонок, де вперше з’явилася модель велосипеда з максимально широкою та товстою гумою. Дуже швидко цю тему підхопили виробники велосипедів, яким вдалося суттєво покращити конструкцію гравійників та зробити популярними у всьому світі.

На велосипедному ринку, з його поділом на сектори гоночних, гірських та велокросових моделей, гравійні велосипеди посіли своє гідне місце. Виробникам вдалося створити велобайк з унікальними характеристиками та властивостями, притаманними велосипедам усіх типів.

Які особливі властивості притаманні характеристиці гравійних велосипедів?

Навіть візуально конструкція гравійного велосипеда відрізняється від велобайків інших типів, в очі відразу ж кидається:

  • гоночний дизайн;
  • широка гума;
  • великі грязьові просвіти.

Гравійники відмінно впораються із завданням, яке ставиться перед гоночними, туристичними та міськими велосипедами, оскільки вони мають схожі властивості та оснащення. Так, наприклад, при найближчому розгляді ви можете побачити, що гравел байкі мають:

  • конструкція з високим ступенем надійності;
  • зручна геометрія міцного каркасу із алюмінієвого сплаву;
  • потужна вилка;
  • комфортний кут нахилу основної труби;
  • широкі шини із просвітом великого розміру;
  • наявність місця під багажники та велосипедну сумку, а також можливість використовувати різноманітні велосипедні аксесуари.

Ціна на гравійний велосипед, що поєднує в собі властивості міських, гібридних, туристичних та вуличних моделей, може бути різною з низки причин.

Для якої категорії велосипедистів призначено гравійні велосипеди?

 

Цей універсальний, дуже комфортний велосипед, що добре керується, відрізняється ще малою (в середньому — близько 10 кг) вагою, що підвищує його маневреність і процес управління ним. Гравел м’яко їде шосейними дорогами, також легко прокотить вас і ґрунтовою дорогою.

Такий велобайк буде однаково корисний любителям шосейних перегонів та їзди бездоріжжям. Він просто незамінний для тих, хто звик мандрувати на далекі дистанції, долаючи маршрути різного рівня складності. Особливою популярністю користуються гравійні велосипеди в Україні. Ландшафт території нашої країни різноманітний, цим і пояснюється їхня затребуваність у нашого населення.

Такого типу велосипед виручить вас в межах міста і за містом, він буде доречний в гірській і лісистій місцевості, на гравійних дорогах і на бездоріжжі. Крім того, цей транспорт придатний для перевезення невеликих вантажів, тому з гравелом можна вирушати в подорож, навантаживши його наметом та всім необхідним для подорожі інвентарем.

Де в Україні можна вигідно придбати якісний гравійний велосипед?

На вітчизняному ринку представлений широкий асортимент, всі вони відрізняються один від одного торговою маркою, особливостями характеристик і, звичайно ж, вартістю. Якісний та надійний, недорогий гравійний велосипед купити у Києві чи іншому місті України пропонує інтернет-магазин Unisport. У нас в асортименті ви знайдете моделі різних виробників, з різним розміром коліс та різним комплектом опцій. Всі вироби мають відповідні сертифікати якості та гарантію виробника.