Черкаською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 39-річного місцевого жителя, який ухилявся від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України.)

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, за даними слідства чоловік, будучи військовозобов’язаним та визнаним військово-лікарською комісією придатним для проходження військової служби, житель м. Черкаси, отримав повістку для відправки на проходження військової служби під час мобілізації у зв`язку з оголошеними Указом Президента України від 24 лютого 2022 року загальною мобілізацією та призовом на військову службу у Збройні Сили України.
Однак, прибувши до Черкаського об’єднаного міського центру комплектування та соціальної підтримки для відправки у військову частину, вказана особа відмовилася від проходження військової служби.

На цей час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СВ Черкаського РУП ГУНП України в Черкаській області.

Санкцією зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 3 до 5 років.