У період дистанційного навчання діти часто залишаються вдома самі. Поліцейські закликають батьків приділяти якомога більше уваги своїм дітям, оскільки у цей період зростають ризики травмування.

Про це інформує пресслужба поліції Черкащини, передає ChesnoNews.

☝🏻 Шановні батьки! Обов’язково нагадайте дітям про правила безпечної поведінки в побуті.
☝🏻Не залишайте дітей без нагляду, будьте уважними до них та їхньої поведінки;
☝🏻Контролюйте, де і з ким перебуває ваша дитина і чим вона займається;
☝🏻Навчіть дитину, що вхідні двері відчиняють лише дорослі вдома.
☝🏻Поясніть дитині, що не можна нікому відчиняти дверей, навіть якщо це прийшов кум тата чи подруга мами.
☝🏻Не можна телефоном незнайомим людям розповідати, що вона (дитина) зараз сама вдома, а мама прийде пізніше. І взагалі не дозволяйте дитині вступати в бесіди зі сторонніми.
☝🏻Домовтесь з дитиною про періодичність зв’язку – наприклад, зідзвонюватися кожну годину або присилати повідомлення у месенджерах.
☝🏻Навчіть, що не можна нічого кидати з балкона та з вікна. І взагалі, до вікон взагалі краще не підходити та не визирати на вулицю. Поставте спеціальні блокувальні засувки, аби дитина не змогла самостійно відкрити вікно.
☝🏻Не можна гратися з електропобутовими приладами та газовою плитою. Розкажіть про небезпеку в мережі інтернет, якщо доцільно, то обмежте доступ до певних сайтів.
☝🏻У дитини має бути список потрібних номерів: ваш мобільний, татів, бабусі, дідуся, щоб у разі екстреної необхідності дитина знала, до кого їй телефонувати.
☝🏻А також: 101, 102, 103 і, обов’язково поясніть дитині, в яких випадках треба терміново дзвонити та кликати на допомогу спеціальні служби!

Крім того, в умовах воєнного часу особливістю дистанційного навчання є ймовірність під час онлайн-занять ситуацій, коли вмикається сигнал повітряної тривоги.

У таких випадках рекомендуємо наступний алгоритм дій:

☝🏻Закрити вікна, вимкнути усі електричні та нагрівальні прилади, вимкнути світло, взяти з собою необхідні речі, попередити сусідів після цього разом з дорослими йти до найближчого укриття. У випадку відсутності поруч укриття — від потенційної небезпеки може врятувати правило “двох стін”.

Поліцейські Черкащини закликають батьків на час дистанційного навчання приділити особливу пильність до своїх дітей, адже безпека дітей – понад усе! Пам’ятайте, у разі виникнення будь-якої небезпечної ситуації телефонуйте на спеціальну лінію «1️0️2».