Головна особливість криптовалютного ринку – волатильність та динамічність. Щоб гарантувати успішність торгам, трейдеру доведеться витрачати багато часу для аналізу показників. Саме для цього створені боти для криптобіржі, які мають попит серед користувачів. Функціонально це програми, які створені спеціально для того, щоб автоматизувати ринкові операції та тим самим спростити роботу трейдерам. Представлені програми – автономні. Вони дають можливість безперервно контролювати ринок, швидко знаходити вигідні угоди.

Які бувають боти на біржі криптовалют: основні різновиди

Представлені автоматичні програми можна розподілити на наступні категорії:

  • Арбітражні – дають змогу здійснювати операції безпосередньо на декількох платформах, щоб власник отримував дохід на різниці вартості валют.
  • Торгові – аналізують технічні індикатори, щоб визначити, наскільки вигідна та чи інша угода.
  • Мейкери – стимулюють ліквідність ринку, додаючи позиції по обидві сторони ордерної книги.
  • Сигнальні – розроблені для збору та аналізу інформації для складання торгових рекомендацій.
  • Скриптові – це вихідний відкритий код, який користувач може редагувати під себе.

Якщо вас зацікавив робот для біржі криптовалют, потрібно детально розібратися з усіма його функціями. Потренуватися використовувати та направляти отриману інформацію можна також на демо-рахунках.

Хто користується ботами для біржі криптовалют?

Використання представленого інструменту – поширене явище як серед новачків, так і серед досвідчених трейдерів. Якщо у вас немає вдосталь часу для того, щоб вивчати аналітику та показники, рекомендується підібрати бота для торгівлі на біржі криптовалют. Перед тим як приступити до роботи з такою програмною розробкою, варто більше дізнатися про функціонал, доступні можливості та відмінні риси.

Новачки часто використовують найпростіші програми, які допомагають при купівлі цифрової валюти під час падіння ринку та продажу – під час зростання. Складні програми – це додаткові опції, завдяки яким ви зможете налаштувати роботу автоматичного радника під свої цілі та власні уподобання. Наприклад, ви можете встановити ліміт чи фіксований відсоток для вступу в конкретну угоду. Це простий спосіб відсортувати ті пропозиції, які вас не цікавлять.

Бот – це скрипт, який написаний для того, щоб максимально спростити трейдерську діяльність. Якщо ви хочете обрати собі повноцінного радника, зверніть увагу на програмні комплекси з великим різноманіттям опцій, гнучкими налаштуваннями.