Золотоніською окружною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 40-річного жителя м. Золотоноша, який будучи судимим за наркозлочини, незаконно вирощував рослини конопель, а також незаконно зберігав без мети збуту особливо небезпечний наркотичний засіб (ч. 2 ст. 310, ст. 309 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, під час огляду одного з домоволодінь в м. Золотоноша працівники поліції вилучили 15 рослин конопель, які обвинувачений вирощував на території власного помешкання, а також особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс загальною масою понад 63 г.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СВ Золотоніського РВП ГУНП в Черкаській області.

Довідково: незаконний посів або незаконне вирощування конопель особою, яка була засуджена за цією статтею чи яка раніше вчинила одне із кримінальних правопорушень, передбачених ст. ст. 307,  309,  311,  317  КК України, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років; незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів без мети збуту, вчинене протягом року після засудження за цією статтею карається штрафом від двох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.