Черкаською обласною прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно керівника управління Державної міграційної служби України у Черкаській області та фізичної особи-підприємця, які обвинувачуються у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах та підробці документів.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

У ході досудового розслідування встановлено, що між управлінням Державної міграційної служби України у Черкаській області та фізичною особою-підприємцем протягом 2019-2021 років укладено ряд фіктивних договорів про надання вказаним підприємцем послуг з прибирання приміщень підрозділів управління Державної міграційної служби в Черкаській області, у тому числі послуг із санітарно-гігієнічної обробки приміщень, спрямованої на запобігання, виникнення і поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Указані договори фізичною особою – підприємцем фактично не виконувалися і відповідні послуги не надавалися, натомість керівником зазначеного управління були безпідставно посвідчені акти здачі-прийняття виконаних робіт,  які попередньо складалися та підписувалися фізичною особою – підприємцем.

Відповідно до зазначених актів з державного бюджету на користь фізичної особи – підприємця безпідставно перераховано кошти в сумі 505 тис. грн.

Дії керівника управління Державної міграційної служби України у Черкаській області кваліфіковано за ч. 4 ст. 191, 2 ст. 366 КК України, а дії фізичної особи – підприємця – за ч. 5 ст. 27 ч. 4 ст. 191, ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 366 КК України.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні проводилося слідчими Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Черкасах) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві за матеріалами Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.