21 вересня, у Міжнародний День миру, у Черкаському державному технологічному університеті відбувся мистецький вернісаж «Життя перемагає!», на якому були представлені роботи лауреатів та дипломантів регіонального конкурсу малюнка «Рашизму – НІ! Наближаємо велику Перемогу!». Тематична виставка пройшла в межах реалізації на Черкащині Програми по відновленню порозуміння для лідерів громад в Україні «Мир у цифровий час».

 Сьогодні Україна понад усе прагне миру після Перемоги, для нас важливий мир у всьому світі. Черкаський державний технологічний університет активно долучається до благодійних та мистецьких акцій та заходів, кожен робить все можливе задля Перемоги, задля миру, – зазначив у вітальному слові ректор ЧДТУ Олег Григор, подякувавши Збройним Силам України за їхню незламну самовіддану боротьбу.

Принагідно ректор ЧДТУ Олег Григор відзначив Дипломами лауреатів і учасників конкурсів «Рашизму – НІ! Наближаємо велику Перемогу!» та «Крила української Перемоги», які проходили у ЧДТУ з 24 березня до 8 квітня 2022 року і мали на меті у непростий для всієї країни час об’єднати студентів, викладачів, співробітників університету та їх дітей, а також усіх жителів Черкащини навколо ідеї Великої Перемоги України у війні з російським агресором. За результатами проведення художнього конкурсу 43 роботи із близько 150, які надійшли на адресу організаторів, були відзначені у категоріях «За розкриття теми» та «За оригінальність».

Саме ці мистецькі роботи, сповнені віри в Україну, її Перемогу та мирне майбутнє, стали основою експозиції «Життя перемагає!», адже через прояв своїх творчих здібностей зробити свій внесок у наближення спільної Перемоги може кожен охочий. До участі у виставці долучились охочі віком від 4 років, жителі всієї області. І не лише. Адже деякі учасники надсилали свої роботи із тимчасово окупованих територій України, дехто вже знаходився за кордоном. Однак кожен вклав у свою художню роботу всю силу любові в рідну країну, яка нині потерпає від агресора.

Цей проєкт виконується у співпраці з громадською організацією «Фундація прав людини» та фінансується Інститутом зовнішніх культурних зв’язків (IFA) коштами Міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччина. На Черкащині його реалізують ЧДТУ спільно з ГО «Центр соціальних комунікацій».