Настільні ігри для родини збирають разом гравців різних поколінь, і задоволення від них отримують усі учасники.

Сімейні ігри зазвичай мають нескладні правила, низький рівень конфліктності та привабливий дизайн.

Психологи рекомендують дорослим грати на рівних із дітьми, адже різним поколінням є чому повчитися одне в одного. Така позиція найправильніша — настільні ігри для всієї родини подарують яскраві враження, підвищать швидкість реакції та допоможуть згадати забуті істини й факти.

Гра — не тільки спосіб розважитися

Сімейні настільні ігри дають можливість набувати нових знань (географічні особливості країн, властивості предметів, іноземні мови й інші дисципліни) у цікавій та доступній формі.

Настільні ігри сімейні відіграють важливу роль у формуванні особистості. Під час захопливого ігрового процесу діти і дорослі набувають необхідних у житті соціальних навичок.

Основна перевага настільних ігор перед іншими розвагами — це колективна дія, а отже — активне спілкування, змагання, співпереживання. Граючи в них усією родиною, ми разом дізнаємося щось нове, вчимося розуміти себе і близьких, досягати перемоги та гідно програвати.

Різновиди ігор

Основні категорії настільних ігор:

  • Картярські. Вони підходять для гравців будь-якого віку. Бувають як інтелектуальні, так і прості дитячі варіанти.
  • З гральними кубиками. Більшість таких ігор — так звані «ходилки». Їхній перебіг залежить від талану, а це додає азарту. Зазвичай початком служить позиція «Старт», у процесі гри потрібно здобути певний ресурс, накопичити багатство чи першим дістатися фінішу.
  • З ігровим полем. Це традиційні шахи, шашки, нарди та всі їхні різновиди.
  • Рольові. Гравці беруть на себе роль того чи іншого персонажа, кожен має персональне завдання.
  • Словесні. Такі ігри полягають у взаємодії між учасниками лише на рівні слів.

Щоб сімейний відпочинок став різноманітнішим, можна придбати одразу кілька ігор — для себе, друзів та родичів. Нова настільна гра — чудовий привід сходити в гості чи запросити когось до себе.

Інтернет-магазин Така Гра пропонує величезний асортимент настільних ігор усіх категорій і типів. Кожна гра — це подорож у світ яскравих фантазій, рольова пригода та захопливий творчий процес. Спробувавши цікаву новинку, ви гарантовано станете прихильниками придбаної настільної гри.