Виставка дитячих малюнків, створених у Гуманітарному центрі Черкаської міської ради, відкрилася в Литві. У Каунаській громадській бібліотеці імені В. Кудірки демонструються понад півсотні робіт дітей, які разом зі своїми родинами приїхали до Черкас, тікаючи від жахів війни, яку розв’язала росія в Україні. У перші хвилини свого перебування на мирній території вони малювали те, що відчували душею.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Ініціаторами створення виставки «Війна очима дітей: біль і надія» стали волонтери Гуманітарного центру Черкаської міської ради за підтримки міського голови Черкас Анатолія Бондаренка.

Цією виставкою організатори намагаються привернути увагу міжнародної спільноти до проблем і потреб дітей, які постраждали через війну, подарувати їм щасливе майбутнє.

Уперше виставку було представлено в травні у галереї народного мистецтва України міста Черкаси. Невдовзі почали демонструвати у різних містах нашої держави та за кордоном.

Зворушливі малюнки українських дітей вже побачили в Італії, Туреччині, Ізраїлі, багатьох містах Латвії, Литви. Наразі їхні творчі роботи демонструються у місті Каунас https://www.facebook.com/kaunosavivaldybe.

«Щиросердно дякуємо дружнім країнам за підтримку та солідарність із Україною в цей складний для нашої держави час випробувань, – говорить Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко. – Наші діти бажають миру, а ті, хто через війну виїхав за кордон мріють повернутися додому. І завдання нас, дорослих, зробити все, аби небо над їхніми головами було мирним, а дитинство справді безтурботним».

«Дуже зворушливо, що на пропозицію виставки активно відгукнулися Балтійські країни, які потужно підтримують Україну в протистоянні з російським агресором, – розповідає заступниця міського голови Черкас Марина Гаркава, яка є куратором Гуманітарного центру ЧМР . – Ми цінуємо допомогу всіх, хто відгукується і допомагає нам. Більше 10 міст Литви, Латвії, Естонії працюють над організацією виставки наших дітей. Далі плануємо показ у Польщі».