21 грудня відбулося чергове сесійне засідання Черкаської обласної ради. Депутати розглянули 45 питань порядку денного. Серед них блок управління майном, зміни до бюджету, нові програми та зміни до чинних, екологічні питання тощо.

Про це інформує пресслужба ради, передає ChesnoNews.

– Ухвалено низку суспільно-важливих рішень. Зокрема, в бюджеті передбачені кошти на підтримку наших комунальних підприємств, а також на погашення заборгованостей по заробітній платі для обласного госпіталю, протитуберкульозного та шкірно-венерологічного диспансерів, стоматологічної поліклініки. Окрім того, кошти спрямовуються на медичне обладнання, ремонт та утримання доріг, придбання шкільних автобусів, генераторів тощо. Традиційно продовжуємо підтримувати і захисників. На їхні потреби також передбачили фінансування, – прокоментував голова обласної ради Анатолій Підгорний.

Серед питань управління майном ухвалили рішення про призначення директорів медичної академії, обласної дитячо-юнацької спортивної школи для осіб з інвалідністю, Смілянського дитячого будинку-інтернату, Ротмістрівського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, Мокрокалигірського, Чехівського та Жовтневого психоневрологічних інтернатів.

Підтримали й рішення про зміну найменування Центру громадського здоров’я. Такий крок необхідний аби за нових умов реформування системи Центр мав змогу працювати і приймати пацієнтів.

Прийнято також 4 нових програми: Територіальної оборони на 2023-2027 роки, “Призовна дільниця”, Обласна програма забезпечення молоді житлом та Комплексна програма функціонування та розвитку цивільного захисту в області на 2023-2027 роки.

Окрім цього рада підтримала й рішення про обласну відзнаку “Доблесть Черкащини”.

Згідно з Положенням, нею нагороджуватимуть військовослужбовців, правоохоронців, співробітників органів цивільного захисту, добровольців та інших осіб за особисту мужність і героїзм, виявлені під час виконання військового, службового, громадянського обов’язку в умовах, пов’язаних із ризиком для життя, або інший особистий внесок, що сприяє зміцненню обороноздатності України, її безпеки та суверенітету.

Нагадаємо, в раді працювала комісія за участі митців Черкащини, яка й розробила ескіз нагрудного знаку.

– На цій сесії я звітувався перед депутати про зроблену роботу за рік. Додам лише, що рада попри все спрацювала результативно. Ми оперативно ухвалювали всі важливі рішення, які стосувалися підтримки захисників та внутрішньо переміщених осіб. Тому дякую колегам-депутатам та обласній військовій адміністрації за конструктив та підтримку. Працюємо далі для перемоги, – додав Анатолій Підгорний.