Продуктові та гігієнічні набори новоприбулим переселенцям, допомога маломобільним літнім людям та людям з інвалідністю, ремонт нового тимчасового житла для внутрішньо переміщених осіб та інші зміни було внесено сьогодні рішенням сесії Черкаської міської ради до «Програми надання підтримки внутрішньо переміщеним/або евакуйованим особам у м. Черкаси у зв’язку із введенням воєнного стану на 2022 рік», а також продовжено її дію на 2023 рік.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Зокрема, буде розширено відділення тимчасового проживання Територіальний центр надання соціальних послуг м.Черкаси для розміщення маломобільних людей похилого віку з числа внутрішньо переміщених осіб. Передбачено виділення коштів на ремонт та облаштування приміщень загального користування меблями, побутовою технікою та інвентарем.

В рамках цього ж заходу, для облаштування додаткових місць для проживання внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб передбачено проведення у 2023 році капітального ремонту будівель за адресами: вул. В’ячеслава Чорновола, 118/1, 30-річчя Перемоги, 24 та вул. Кобзарська,1.

Буде також створено належні умови для денного догляду, трудової та фізичної реабілітації осіб з інвалідністю з числа внутрішньо переміщених та/або евакуйованих осіб у Центрі комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «ЖАГА Життя». Передбачено кошти на проведення ремонту приміщень, придбання обладнання, інвентарю, побутової техніки, меблів, телескопічного пандусу, автомобіля зі спеціальним підйомником.

У 2023 році передбачено створення мультидисциплінарної мобільної команди, до якої входитиме психолог, соціальний працівник, юрист та медик. Команда надаватиме допомогу постраждалим від воєнних дій внутрішньо переміщеним та/або евакуйованим особам у місцях, де вони перебувають.

Також змінами до програми передбачено, що у 2023 році внутрішньо переміщених осіб, які прибуватимуть в Черкаси вперше, одноразово забезпечуватимуть продуктами харчування та засобами гігієни.