Вихованці «Багатопрофільного молодіжного центру» здобули призові місця на Всеукраїнському конкурсі творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу». У конкурсі взяли участь більше 2 500 робіт дітей з образотворчого мистецтва та поезії.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Захід відбувся з метою підтримки та розвитку талантів у дітей, виховання у них патріотизму, відповідальності за майбутнє держави. Оцінювали учасників конкурсу художники, викладачі образотворчого мистецтва та провідні фахівці.

«Вихованці студії декоративно-прикладного мистецтва «Розквіт» та інших гуртків нашого багатопрофільного молодіжного центру здобули кілька призових місць у конкурсі «За нашу свободу», – розповідає керівниця студії Катерина Заріцька. – Готуючись до конкурсу, діти малювали багато ескізів, натхненні ідеями свободи, патріотизму, поваги до захисників України. Взагалі, впродовж 2022 року вихованці «Розквіту» отримали 36 призових місць у міських та Всеукраїнських мистецьких конкурсах і фестивалях».

За словами Катерини Заріцької, студію «Розквіт» багатопрофільного молодіжного центру відвідують 30 юних черкасців та дітей з окупованих територій. Вони малюють в різних техніках декоративно-прикладного та образотворчого мистецтва, опановують техніки пап’є-маше, ліпку з глини. Це розвиває уяву й художній смак дітей, дрібну моторику рук, заспокійливо діє на загальний психологічний стан.

Позашкільний навчальний заклад «Багатопрофільний молодіжний центр» Черкаської міської ради створений 1993 року. Нині на його базі діють 37 різних гуртків, студій та секцій, які відвідують понад 1700 вихованців.

«Дитячо-юнацькі клуби Багатопрофільного молодіжного центру знаходяться у різних мікрорайонах міста, – розповідає директорка закладу Світлана Ільченко. – І завдяки доступності, зручному розташуванню та різним формам роботи користуються популярністю у дітей, підлітків, молоді та їхніх батьків. Окрім занять, ми проводимо майстер-класи, свята, ігри, спортивні та хореографічні змагання, конкурси, виставки творчих робіт, реалізуємо міні-проєкти тощо. Запрошуємо маленьких та юних жителів Черкас розвивати свої таланти, цікаво та змістовно проводити вільний час».

Довідково: Більше про роботу ПНЗ «Багатопрофільний молодіжний центр ЧМР» можна довідатися на їхньому сайті https://bit.ly/3jQzr2T. Телефон: +380 472 374 223. Електронна адреса: molodijniy@meta.ua.