У черкаських школах почався другий навчальний семестр. Адміністрація шкіл активно працювала, щоби максимальна кількість учнів із дистанційної освіти перейшла на офлайн-навчання.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

За інформацією заступниці міського голови Черкас, кураторки галузі Анастасії Чубіної, на початку зимових канікул Департамент освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради провів анкетування батьків про вибір форми навчання на наступний семестр.

Враховуючи побажання батьків та можливості закладу, підійшли до вирішення проблеми індивідуально. Тому в другому семестрі частина шкіл навчатимуть дітей за змішаною формою, деякі виводитимуть класи тиждень через тиждень, а деякі зможуть вивести й додаткові класи, оскільки закінчили ремонт укриттів.

«Низка шкіл міста з початку другого семестру користуватимуться додатковими укриттями, – зазначила Анастасія Чубіна. – Наразі чекаємо акту відповідної комісії про безпечність та відповідність цих укриттів певним вимогам. Тому ці школи зможуть розпочати навчання в очному режимі за кілька днів. Просимо батьків упродовж першого тижня з розумінням поставитися до організаційних процесів. Усім бажаю безпечного та легкого навчання».

Зазначимо, що навчальний семестр почався у всіх загальноосвітніх школах міста, окрім ФІМЛІ та Гуманітарно-правового ліцею, де триватиме ще 2 тижні канікул. Така структура навчального року визначена педагогічною радою, оскільки в цих навчальних закладах для школярів проводять лише зимові канікули.