Органи прокуратури продовжують виявляти факти протиправного відчуження у приватну власність державних земель лісогосподарського призначення.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, нещодавно Уманським міськрайонним судом задоволено позов Черкаської обласної прокуратури про визнання незаконним та скасування рішення сільської ради й припинення права приватної власності громадянки на земельну ділянку.

Прокурором у суді доведено, що спірна земельна ділянка площею 0,2 га передана сільською радою у приватну власність як присадибна ділянка, тоді як за матеріалами лісовпорядкування належить до земель лісогосподарського призначення ДП «Уманський лісгосп», а отже є державною власністю, якою не мала права розпоряджатися сільська рада.

Органами прокуратури забезпечено виконання рішення Уманського міськрайонного та припинено право приватної власності на земельну ділянку площею 0,2 га, вартість якої становить 5 493 тис. грн.

На цей час у провадженні Уманського міськрайонного суду перебувають ще 9 аналогічних справ за позовами Черкаської обласної прокуратури про повернення до державної власності 10 земельних ділянок у передмісті Умані площею 1,45 га, загальною оціночною вартістю понад 40 млн грн.