Вихованці черкаської КДЮСШ «Вулкан» здобули кілька перемог на міжнародних змаганнях European Cup Karlovac Open 2023, які проходили в Хорватії.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

За кубок Європи з кікбоксингу WAKO змагалися понад 2 200 учасників із 32 країн світу. До складу національної збірної України входили шестеро вихованців КДЮСШ «Вулкан»: Андрій Іванчук, Володимир Назаренко, Ярослав Харченко, Ірина Третяк, Єва Нестер і Ренат Яковенко.

За результатами змагань «Вулканівцям» вдалося вибороти нагороди різних ґатунків: Ірина Третяк здобула два перших місця, Єва Нестер посіла друге місце, Ярослав Харченко і Володимир Назаренко – третє місце.

«Було дуже важко, але ми боролися до останнього, – ділиться враженнями тренер спортсменів Влад Миколаєнко. – Наші вихованці в різних видах вправ перемогли спортсменів із Чехії, Болгарії, Хорватії, Угорщини, Німеччини, Ізраїлю й Італії. Змагання – це завжди мотивація для юних спортсменів, знайомство з кращими професіоналами і рівняння на них».

«Для нас престижно брати участь у чемпіонатах такого високого рівня, – відзначає директорка комплексної дитячо-юнацької спортивної школи «Вулкан» Черкаської міської ради Олена Курій. – І тим приємніше відзначити, що наші вихованці часто виборюють право представляти Україну на змаганнях у Європі та інших країнах світу. Дякуємо нашим тренерам за виховання гідного спортивного майбутнього України, а воїнам ЗСУ – за наш захист і можливість дітям займатися спортом».

За словами Олени Курій, зараз у КДЮСШ «Вулкан» навчають 4 видам спорту: кікбоксинг WAKO, військово-спортивні багатоборства, бокс, тхеквондо. У школі діє 49 спортивних груп, які відвідують 610 вихованців від 6 до 23 років.

Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко вітає юних спортсменів та їхніх тренерів із високими результатами. «Під час війни виступи наших спортсменів на міжнародних змаганнях є особливо знаковими, до них прикута увага всього світу. І приємно, що наші спортсмени показують високі результати, які надихають інших і вселяють віру в перемогу України. Міська влада Черкас, зі свого боку, в нинішніх умовах намагається максимально сприяти спортивному розвитку наших дітей і молоді», – говорить Анатолій Бондаренко.