Нові соціальні механізми підтримки родин загиблих захисників напрацьовують на Черкащині. Робоча зустріч у широкому форматі на цю тему із залученням профільних громадських організацій відбулася сьогодні в ОВА під керівництвом очільника області Ігоря Табурця.

Про це інформує пресслужба облвійськадміністрації, передає ChesnoNews.

З родинами, які втратили близьких, на Черкащині системно працюють, починаючи ще з 2014 року. Але нині з’являються нові виклики, пов’язані з повномасштабною війною, відзначив начальник ОВА. Саме тому виникла потреба у напрацюванні нових дієвих механізмів підтримки.

– Це – наш обов’язок перед родинами загиблих захисників України, – наголосив Ігор Табурець. – Така робота відбувається і на рівні держави, і на місцях. Зокрема, частину проблемних питань уже вдалося вирішити. Завдяки тому, що на законодавчому рівні закріплено статус родин загиблих захисників і захисниць України. Також внесені зміни щодо надання статусу учасника бойових дій добровольцям із числа Сил територіальної оборони та добровольчих формувань територіальних громад.

Посадовець наголосив, що в кожній громаді повинна бути дорожня карта взаємодії з такими родинами та підтримки.

– Дорожня карта має бути не декларативна, а максимально дієва, – відзначив очільник Черкащини. – Будемо посилювати координацію та контроль.