У Черкасах розпочав роботу Всеукраїнський полігон  «STEM-освіта: можливості для майбутнього». Він об’єднав майже сотню педагогів із 17 областей України.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОВА, передає ChesnoNews.

Упродовж двох днів учасники перейматимуть досвід колег, обмінюватимуться  кращими практиками та продемонструють власні напрацювання. Також тут презентують виставку сучасного обладнання й засобів, що на належному рівні допоможуть забезпечити реалізацію STEM-орієнтованого підходу в умовах НУШ.

Привітав учасників заходу заступник очільника області Олександр Шамрай.

– Нині все активніше зростає актуальність STEM-технологій для надання сучасних освітніх послуг, – наголосив він. – Сьогодні цінно, що попри виклики часу, наші освітяни продовжують роботу у цьому напрямі. Вони розвиваються, опановують нові техніки й інструменти.

Нагадаємо, що ще із 2015 року освітянська громада Черкащини одна із перших в Україні розпочала навчання STEM-технологіям на всіх освітніх рівнях.  Наразі у школах здійснюють навчання за програмою LEGO Education. А учнівські команди є неодноразовими переможцями всеукраїнських турнірів і міжнародних змагань.

Окрім цього, на базі обласного навчально-тренінгового центру STEM-освіти функціонує перший в Україні освітній хаб «Навички майбутнього». Це допомагає в умовах воєнного стану забезпечувати рівний доступ до якісної освіти дітей із внутрішньо переміщених сімей.