За процесуального керівництва прокурорів Жашківського відділу Уманської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 36-річного жашківчанина, який пропонував працівникам патрульної поліції неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 369 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, чоловік, керуючи транспортним засобом, був зупинений працівниками поліції. Під час перевірки на стан сп’яніння неодноразово висловлював пропозицію надати неправомірну вигоду в розмірі 2 тис. грн за нескладання протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння).

Також за процесуального керівництва прокурорів Христинівського відділу Уманської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 43-річного жителя Христинівської територіальної громади, який, запропонувавши неправомірну вигоду працівникам патрульної поліції, намагався уникнути адміністративної відповідальності (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Слідством встановлено, що чоловік керував транспортним засобом без відповідних документів і вимогу працівників патрульної поліції зупинитися – проігнорував. Коли правоохоронцям вдалося наздогнати та зупинити транспортний засіб, чоловік неодноразово висловив поліцейським пропозицію надати неправомірну вигоду в розмірі 5 тисяч гривень за нескладання щодо нього протоколів про адміністративні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 126, ст. 122-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (повторне керування транспортом без документів та невиконання вимог про зупинку).

Санкція ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.