За процесуального керівництва прокурорів Золотоніської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно бухгалтера виконавчого комітету сільської ради за фактом службової недбалості (ч. 1 ст. 367 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства, бухгалтер виконавчого комітету однієї з сільських рад Золотоніського району під час виконання своїх службових обов’язків не перевірив первинні фінансові документи на правильність їх оформлення та законність здійснюваних операцій.

У результаті вказаних дій на рахунок особи, з якою громада жодних договірних відносин не укладала, було перераховано кошти на суму понад 273 тисячі гривень.

Довідково: санкція частини 1 статті 367 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.