Українські військові платять кров’ю за кожен метр просування на фронті, тому Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного дратують коментарі про те, що контрнаступ відбувається повільніше, ніж очікувалося.

Про це Залужний розповів в інтерв’ю The Washington Post.

Головнокомандувач ЗСУ зазначив, що його дратує, коли він чує, що довгоочікуваний контрнаступ України на сході та півдні країни розпочався повільніше, ніж очікувалося.

“Це не шоу, яке весь світ дивиться і на яке робить ставки чи щось таке. Кожен день, кожен метр дається кров’ю”, – підкреслив Залужний.

Він зазначив, що для того, аби український контрнаступ просувався швидше, українському війську потрібно зброї, зокрема й винищувачі F-16 для того, аби досягти переваги у повітрі.

“Кількість літаків, які чергують біля наших західних кордонів, вдвічі перевищує кількість російських літаків, які руйнують наші позиції. Чому ми не можемо взяти хоча б третину звідти і перекинути сюди? Мені не потрібно 120 літаків. Достатньо дуже обмеженої кількості”, – сказав Головнокомандувач.

“Ми отримали “Леопард” не для того, щоб на них їздили на парадах або фотографувалися політики чи знаменитості. Вони прийшли сюди на війну. А “Леопард” на полі бою − це не “Леопард”, а мішень”, – підкреслив Залужний.