Злочинну діяльність 49-річного жителя Уманського району задокументували оперативники управління стратегічних розслідувань в Черкаській області спільно зі слідчими Уманського районного управління поліції під час збуту рушниці «ТОЗ-8», що є вогнепальною зброєю.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

У ході обшуку автомобіля Opel, що належить фігуранту, правоохоронці виявили та вилучили чотири корпуси гранат «Ф1», один запал до гранати, пістолет для стрільби патронами калібру 5,6 міліметрів, патрони такого ж калібру та тротилову шашку. Поліцейські встановили, що вогнепальну зброю, боєприпаси та вибухові речовини уманчанин мав намір збути та був затриманий правоохоронцями. Окрім цього, вилучено грошові кошти у сумі 19 тисяч гривень, отримані фігурантом за реалізацію зброї.

Зловмисника затримали у порядку статті 208 КПК України. Слідчі за процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури оголосили чоловікові про підозру за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Слідчі направили до суду клопотання щодо обрання підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За скоєне йому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Триває слідство.