Наразі єдиним підприємством, яке може виставляти жителям Черкас платіжки за вивезення будь-якого сміття, є комунальне підприємство «Черкаська служба чистоти».

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Пояснення надав директор департаменту дорожньо-транспортної інфраструктури та екології Сергій Отрешко: «9 липня цього року вступив в дію Закон України «Про управління відходами», який визначає правові, організаційні та економічні засади діяльності у сфері управління відходами. Згідно із ним, у територіальних громадах рішенням місцевої ради визначається адміністратор послуги з управління побутовими відходами, і таким адміністратором може бути виключно комунальне підприємство. 15 серпня 2023 року рішенням Черкаської міської ради адміністратором послуги з управління побутовими відходами в м.Черкаси визначено комунальне підприємство «Черкаська служба чистоти». Таким чином, з моменту прийняття цього рішення, єдиним суб’єктом, який має право стягувати плату за послугу з управління будь-якими відходами (побутовими, великогабаритними, ремонтними) є саме це комунальне підприємство».

Закон передбачає, що ті суб’єкти господарювання, які до набрання чинності нового закону мали договірні відносини з органами місцевого самоврядування щодо вивезення сміття, повинні переукласти цей договір з адміністратором послуги з управління відходами. Тож, з 15 серпня, ТОВ «Нова якість «Благоустрій» може мати будь-які юридичні або грошові претензії щодо вивезення негабаритного сміття виключно до «Черкаської служби чистоти», а не до містян.