У Черкаській обласній прокуратурі проведено спільну нараду керівників правоохоронних органів та органів державної влади, на якій обговорено стан впровадження та реалізацію Пілотного проєкту щодо імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

У заході взяли участь начальник Департаменту захисту інтересів дітей та протидії насильству Офісу Генерального прокурора Юлія Усенко та прокурори Департаменту, начальник відділу організації превентивної роботи у громадах Управління ювенальної превенції Національної поліції України Віталій Романов, а також представники основних органів і служб регіону, які є дотичними до Пілотного проєкту.

Черкащина є однією з 6 областей, на території яких активно впроваджується Пілотний проєкт імплементації міжнародних стандартів правосуддя, дружнього до дитини, в основу якого покладено «дитиноцентризм», тобто всі етапи процесу будуються навколо неповнолітнього, з урахуванням його інтересів, права на захист і допомогу, у тому числі психологічну.

Під час наради представники Офісу Генерального прокурора окреслили основні напрями і орієнтири для досягнення позитивних результатів у роботі шляхом забезпечення прав неповнолітніх.

Робота на вказаному напрямі триває.