Перша леді України передала ключі від нового дому великій прийомній родині на Черкащині в межах проєкту Фундації Олени Зеленської «Адреса дитинства».

Новий будинок отримала велика прийомна родина Жанни та Олександра Сомових. У сім’ї виховуються восьмеро дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: п’ятеро хлопчиків і троє дівчат.

Сомови – переселенці з міста Берислава Херсонської області. Через російську окупацію родина була змушена залишити власний двоповерховий будинок і шукати безпеки на Черкащині, але мала проблеми з житлом достатньої площі та якості.

«Коли з’явилася моя Фундація, покликана допомагати українцям долати гуманітарні, освітні, медичні виклики, які виникли через війну, одні з перших, над ким ми взяли опіку, – великі прийомні родини. Зараз їх у країні 3100. Кожній третій ми надали необхідні речі – від меблів до ноутбуків. Але за час повномасштабної війни понад 80 родин втратили житло. І їхній головний запит був – новий дім. І ми вирішили: замість втраченого забезпечимо для них нове помешкання. Так народився проєкт Фундації «Адреса дитинства». З допомогою іноземних меценатів ми зводимо будинки для великих прийомних родин. Це важливо не лише для цих родин, а й для всієї країни, бо кожна дитина повинна мати родину й дім – місце турботи, безпеки, захищеності. Тож те, що кожен із нас робить для українських дітей зараз, зрештою допоможе всім нам. Адже щасливе дитинство виростає у щасливе доросле життя і щасливу країну», – зазначила Олена Зеленська.