В Умані шахрай обдурив на близько 100 тисяч гривень людей, які хотіли купити комп’ютерну техніку, автомобілі та інший «конфіскований» товар.

Про це інформує Відділ комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

“Продавець” переконував покупців, що товар наявний на державному митному складі, а сам він є його співробітником. В оголошеннях, які розміщував у соціальних мережах, аферист обіцяв людям ціну нижче за ринкову. Та отримавши передоплату, зловмисник блокував покупців і більше не виходив із ними на зв’язок. Відтак у шахрайську пастку потрапили понад два десятки осіб.

Працівники Управління карного розшуку Головного управління Національної поліції Черкаської області спільно з оперативниками Уманського районного управління поліції викрили шахрая. У нього вдома правоохоронці провели санкціонований обшук та вилучили компʼютерну техніку, чорнові записи й мобільні телефони, як речові докази у кримінальному провадженні.

З’ясувалося, що 39-річний уманчанин уже мав судимість та є підсудним за вчинені аналогічні злочини.

За фактом шахрайства слідчі, під процесуальним керівництвом Уманської окружної прокуратури, оголосили фігуранту 21 підозру за ч. 1 та ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Поліцейські ще перевіряють підозрюваного на причетність до інших подібних скоєних злочинів.