До Міжнародного дня домашніх тварин, що відзначається світовою спільнотою 30 листопада, студентська рада Черкаського державного технологічного університету зібрала 3000 гривень на допомогу тваринам, які ще не мають дому.

Про це розповідає пресслужба навчального закладу.

На чолі з головою студентської ради ЧДТУ Юлією Загоровською, група студентів побувала у черкаському притулку для тварин і створила проникливе відео про те, як радіють цуценята і собаки кожній людині,  і як щиро вони хочуть мати свій дім.

Під час «уроку доброти», що  пройшов у ЧДТУ, Юлія Загоровська емоційно поділилася враженнями від відвідин притулку, запевнила, що спілкування із тваринами надзвичайно надихає і заряджає емоційно і закликала студентів скористатись запрошенням волонтерів приходити до притулку у вихідні дні для прогулянок із тваринами, яким дуже не вистачає такого спілкування.

Завідувачка кафедри дизайну ЧДТУ Наталія Романенко та старша викладачка кафедри Олена Галицька зазначили, що творчі студенти не вперше створюють мистецькі виставки та проводять аукціони для благодійності. Цього разу студенти створили близко 40 листівок, частину яких було миттєво продано для допомоги безпритульним тваринам, а решта реалізовуватиметься у ветеринарних клініках, де перебувають тварини, яких забрали волонтери з вулиці, аби допомоги та знайти для них домівку.

— Таких заходів треба влаштовувати якомога більше, щоб люди частіше проявляли доброту до братів наших менших. Якщо не кожен може дозволити собі тримати тваринку в квартирі багатоповерхівки, то абсолютно кожен може допомогти благодійністю, —  зазначила завідувачка кафедри дизайну ЧДТУ Наталія Романенко.

Під час Уроку Доброти в Черкаському державному технологічному університеті президент Черкаського обласного благодійного фонду «Життя» Оксана Савіцька та керівник Черкаського міського товариства захисту тварин «Друг» Валентина Калініна розповіли студентам, чому жорстокість до тварин насправді означає жорстокість до людей, і як люди дають звершитись жорстокості, сотнями проходять поряд із думкою: «хтось інший йому допоможе», про те, наскільки цінними для людей насправді є тварини і наскільки незамінним для життя і здоров’я людини спілкування з тваринами.