Наразі у Чорнобаї та Монастирищі відбувається реконструкція спортивних басейнів.

Про це повідомляє Економіка сьогодення.

Проект реконструкції басейну в смт Чорнобай відібраний Мінмолодьспорту серед пропозицій щодо включення об’єкту інфраструктури до переліку об’єктів, на які планується спрямувати субвенцію.

Так, у березні Кабінет Міністрів України затвердив дві постанови про Порядок використання коштів на будівництво палаців спорту та басейнів. Для отримання субвенції виконавчі органи рад мали подати Мінмолодьспорту відповідні пропозиції. Загалом на розгляд комісії із 24 областей подали 28 проектів. Із них відібрали 14, серед яких і проект реконструкції басейну в смт Чорнобай.

Проект передбачає ремонт конструкцій покрівлі, утеплення фасаду та покрівлі, впровадження альтернативних джерелелектроенергії, демонтаж існуючого та монтаж  нового обладнання і трубопроводів чаші басейну, оздоблення стін, стелі, підлоги та облаштування умов для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Окрім цього, з липня нинішго року  в Монастирищі здійснюється капітальний ремонт спортивного басейну. Роботи фінансуються з обласного бюджету у розмірі понад 4 мільйони гривень, Міністерства культури, молоді та спорту у розмірі 10 млн. грн та субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій в розмірі 4,2 млн грн.

Як інформує пресслужба Черкаської облдержадміністрації, днями хід реконструкції басейнів в Чорнобаї та Монастирищі проінспектував начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Черкаської ОДА Максим Зеленський.

– Наразі у спорткомплексі, в якому функціонуватиме басейн, вже завершили 80% будівельних робіт, – каже Максим Зеленський. – Зокрема побудували шахту ліфта в підвальному приміщенні та на І поверсі, встановили тепло вузол, провели штукатурні роботи в роздягальнях, душових та малому басейні. Крім того, вже розпочалися ремонтні роботи в роздягальнях та будівництво парапету на даху. Наразі тривають штукатурні роботи у великому басейні.