Закінчилася осінь, яка на Черкащині видалася на 2 тижні коротшою від звичайної тривалості, однак середня температура сезону виявилася на 2º вище кліматичної норми, а недобір опадів становив 50%. У нинішньому році метеорологічна зима в нашому регіоні настала 22 листопада, а вже сьогодні продемонструє свій характер.

Про це розповідає начальник обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Із центру західної Європи до нас рухається система атмосферних фронтів. Вже зараз сніг випадає у Закарпатській, Львівській та Івано-Франківській областях. Сьогодні ближче до вечора снігові хмари дістануться західних районів Черкащини і в подальшому розповсюдяться на всю територію області.

Найближчої ночі очікується сніг та мокрий сніг, який на фоні слабких морозів 2-4º подекуди спровокує ожеледицю на дорогах. Такі погодні умови можуть ускладнювати рух на автошляхах, роботу комунальних служб та об’єктів енергетики.

Завтра на ранок утвориться перший сніговий покрив висотою 3-8 см і опади майже припиняться. Всередині дня знову слід чекати невеликий сніг. Температура вдень прогнозується близькою до 0º.

Швидка зміна погодних умов супроводжуватиметься різкими стрибками атмосферного тиску: ввечері і вночі падінням, а вдень – досить інтенсивним ростом та поривчастим вітром. Тому будьте уважними і бережіть себе. Із 5 грудня чекаємо чергове потепління, вдень до 5º тепла.