Діяльність міського голови Черкас Анатолія Бондаренка цілком схвалюють 11% жителів міста, швидше схвалюють 37%, швидше не схвалюють 17%, зовсім не схвалюють 14%. 21% опитаних не визначилися.

Міський головаПро це свідчить П’яте всеукраїнське муніципальне опитування, проведене в обласних центрах Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

Серед лідерів схвалення жителями свого міста – міські голови Івано-Франківська (загалом 84%), Чернігова (83%) і Хмельницького (82%).

Переобрати міського голову Черкас на новий термін готові 16% черкасців.

Цікаво, що діяльність міського голови як владної інституції цілком схвалюють 19% черкасців, швидше схвалюють 35% черкасців, швидше не схвалюють 17%, зовсім не схвалюють 13%, не відповіли – 16%.

Протягом останніх двох років хабарі або «подарунки» представникам міської влади давали: частіше 5 разів – 6% опитаних, 3-5 разів – також 6%, 1-2 рази – 15%, зовсім не давали – 64%, не відповіли 9%. При цьому серйозною проблемою для міста корупцію вважають 64% черкасців, ще 16% вважають її «скоріше проблемою».

Діяльність міської ради Черкас цілком схвалюють 6% черкасців, швидше схвалюють 29%, швидше не схвалюють 24%, зовсім не схвалюють 15%, не визначились 26%.

Діяльність міської ради як інституції цілком схвалюють 9% черкасців, швидше схвалюють – 29%, швидше не схвалюють 21%, зовсім не схвалюють 14%, важко відповісти – 27%.

Діяльність виконкому міської ради як інституції цілком схвалюють 8% черкасців, цілком схвалюють 23%, швидше не схвалюють 19%, зовсім не схвалюють 13%, важко відповісти – 37%.

ГолосуванняЯкби місцеві вибори проводилися наступної неділі, серед тих, хто визначився, в Черкасах готові проголосувати: за «Слугу народу» – 40%, за «Батьківщину» – 6%, за «Опозиційну платформу» – 5%, за «Європейську солідарність» – 5%, за «Голос» – 4%, за «Силу і честь» – 3%. По 1% голосів отримали б «Громадянська позиція», «Свобода», «Партія Шарія», «Радикальна партія», «Партія Зелених». За інші політичні сили проголосувало б 4% виборців. «Важко відповісти» – 30% опитаних.