Лише 15% черкасців почуваються цілком безпечно, ідучи наодинці додому після настання темряви. Ще 27% почуваються в цій ситуації «швидше безпечно». Натомість, 32% почуваються швидше в небезпеці, а 17% – повністю в небезпеці. Не дали оцінку своєму почуттю безпеки 9%.

Про це свідчить П’яте всеукраїнське муніципальне опитування, проведене в обласних центрах Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

БезпекаЗа показником відчуття місцевими жителями безпеки у вечірній час Черкаси серед обласних центрів України посіли 6 місце з кінця. При цьому в останні роки цей показник дещо погіршився.

Оцінюючи діяльність поліції в Черкасах, менше 1% опитаних назвали її відмінною, тоді як доброю – 14%, середньою – 23%, поганою – 19%, жахливою – 17%. 25% відмовилися дати оцінку роботі поліції.

Опитування проводилося з 6 вересня по 10 жовтня 2019 року за допомогою face-to-face інтерв’ю на дому у респондентів. Вибірка складалася з 19200 постійних жителів 24 обласних центрів (у Донецькій області – Маріуполь, у Луганській – Сєвєродонецьк) віком від 18 років і старше і є репрезентативною для населення по віку та статі. Для забезпечення репрезентативності вибірки було опитано по 800 респондентів в кожному місті незалежно від чисельності населення. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%.