За оцінкою місцевих жителів, транспортна інфраструктура Черкас посіла 8-ме місце серед обласних центрів України, поступившись Вінниці, Кропивницькому, Маріуполю, Івано-Франківську, Харкову, Хмельницькому і Луцьку.

Про це свідчить П’яте всеукраїнське муніципальне опитування, проведене в обласних центрах Соціологічною групою «Рейтинг» від імені Центру аналізу та соціологічних досліджень Міжнародного республіканського інституту.

Дороги2% опитаних жителів Черкас поставили транспортній інфраструктурі міста оцінку «відмінно». 29% вважає її «доброю», 36% – «середньою». Поганою транспортну інфраструктуру Черкас вважає 16% опитаних, жахливою – 12%. 5% відмовилися дати свою оцінку роботі міського транспорту.

Дороги Черкас вважають відмінними 2% опитаних містян, добрими – 21%, 38% – середніми, 18% – поганими, 17% – жахливими. 4% відмовилися оцінювати черкаські дороги. За оцінкою місцевих жителів, черкаські дороги – на 8-му місці в Україні. Вони поступаються вінницьким, чернігівським, хмильницьким, харківським, івано-франківським, луцьким і маріупольським. В останні роки черкасці дедалі краще оцінюють свої дороги.

Опитування проводилося з 6 вересня по 10 жовтня 2019 року за допомогою face-to-face інтерв’ю на дому у респондентів. Вибірка складалася з 19200 постійних жителів 24 обласних центрів (у Донецькій області – Маріуполь, у Луганській – Сєвєродонецьк) віком від 18 років і старше і є репрезентативною для населення по віку та статі. Для забезпечення репрезентативності вибірки було опитано по 800 респондентів в кожному місті незалежно від чисельності населення. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%.