Фермери та землевласники Черкаської області завтра проведуть мирну акцію протесту, щоб влада врешті прислухалась до громадян та припинила законотворчий процес з продажу української землі.

Про це у Facebook повідомляє віце-президент Асоціації фермерів та приватних землевласників України, депутат Черкаської обласної ради Віктор Гончаренко.

“Керуючись рішенням Центрального Об’єднаного Штабу Захисту Української Землі, 16 грудня 2019 року Асоціація фермерів та землевласників Черкаської області, разом із Аграрним Союзом України, Профспілками та патріотично налаштованими громадянами, в межах конституційних прав громадян, проводять мирну попереджувальну акцію протесту проти наміру провладної верхівки, ігноруючи думкою громадян та нехтуючи положеннями Конституції України, прийняти в другому читанні антиконституційний та антинародний Закон 2178-10 , який стосується продажу Української Землі та позбавлення українців життєвого простору”,- йдеться у дописі.

Фермери вимагатимуть відкликати законопроект 2178-10 як антиконституційний та антинародний; винести питання продажу землі на всеукраїнський референдум.

Місце проведення акції – повздовж автомобільної магістралі Н-08, Черкаси – Бориспіль, в районі стоянки з естакадою (Перехрестя на повороті до с. Хутори Коврайські). Захід проходитиме з 9.00 до 10.00 години.

Акція є попереджувальною, та несе мирний демонстраційний характер. В разі прийняття на погоджувальній раді рішення про винесення даного закону в другому читанні на голосування у сесійну залу, Акція протесту продовжиться під стінами Верховної Ради України.