Своїми незаконними діями майстер лісу спричинив державі збитки на понад як 920 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Обвинувачений незаконно здійснював продаж дров’яної деревини непромислового використання (дрова), без проведення належної процедури оформлення та складання відповідних документів.

Також працівник лісгоспу неналежно виконував покладені на нього службові обов’язки, не вжив заходи, направлені на охорону лісу, проведення регулярних обстежень (перевірок) ввірених йому під охорону територій, що призвело до незаконної порубки понад 124 дерев твердих порід.

За наслідками досудового розслідування до суду скеровано обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно майстра лісу одного із лісових господарств Черкащини, який обвинувачується у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена повторно) та ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, тобто неналежне виконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом державним інтересам) Кримінального кодексу України.