Уряд створив карту наявних і необхідних соціальних об’єктів. На ній зібрано дані про понад 150 тис дитячих садків, шкіл, медичних закладів, кінотеатрів, бібліотек тощо.

Про це інформують в Черкаській ОДА.

Спочатку зібрали на карті інформацію про те, що зараз фізично вже є. Потім співставили їх зі стандартами, які надали профільні міністерства. На основі цього змоделювали ідеальну мережу соціальних та інфраструктурних об’єктів, яка має існувати в країні.

Карта має допомогти визначити, які об’єти вже існують і в чкому вони стані, а які ще потрібно побудувати. Наприклад, зараз в країні є 856 опорних шкіл, а потрібно — більше 2,1 тис.

-Уряд разом з місцевою владою має сформувати таку інфраструктуру, яка має існувати не для зручності держави, а співпадати з реальними потребами людей. Це стосується медицини, освіти, безпеки, послуг. Зараз у нас реформа децентралізації не зовсім ефективна, зокрема, і через відсутність чітких вимірюваних критеріїв, що і для чого зробила місцева влада, — наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук.