Консультативно-дорадчий орган утворений при Головному управлінні ДПС у Черкаській області.

Про це інформує пресслужба ГУ ДПС у Черкаській області.

Виходячи з завдань, новообрана рада у кількості 16 представників впливових громадських підприємницьких організацій, профспілок, закладів освіти здійснюватиме громадський моніторинг за діяльністю ГУ ДПС у Черкаській області; сприятиме врахуванню ГУ ДПС в області громадської думки під час своєї діяльності; забезпечить реалізацію громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами і залучатиме представників заінтересованих сторін до проведення консультацій з громадськістю та моніторингу результатів формування та реалізації державної, регіональної політики.

В.о. начальника Головного управління ДПС у Черкаській області Дмитро Таран підкреслив, що утворення громадської ради – велика подія для головного управління ДПС в області, яке зацікавлене у якісній комунікації з громадськістю, проведенні конструктивного діалогу з інститутами громадянського суспільства та враховує у своїй роботі зауваження і пропозиції платників. Особливо зараз, коли йде висвітлення  податкових новацій для підприємців та громадське обговорення нормативно-правових актів необхідних для запровадження новітніх РРО, електронних сервісів для платників. Він привітав новообрану раду, побажав плідної роботи, закликав до дієвої співпраці і запевнив у готовності керівництва Головного управління ДПС в області брати участь у розширених засіданнях ради і надавати всю необхідну інформацію та роз’яснення в рамках чинного законодавства. Так, у день установчих зборів раді були представлені керівники профільних структурних підрозділів ДПС, які надали детальні роз’яснення за темою, корисну податкову інформацію та відповіли на запитання учасників зборів.

Всі документи і матеріали роботи громадської ради розміщуватимуться у розділі «Громадська рада» субсайту ДПС у Черкаській області вебпорталу ДПС.