На засідання виконавчого комітету, що відбулося 24 грудня, затвердили вартість харчування у дошкільних навчальних закладах міста на наступний рік.

За словами директора департаменту освіти та гуманітарної політики Сергія Воронова, цим рішенням вартість лише проіндексували та встановили безкоштовне харчування для пільгових категорій. Окрім того він додає, що харчування у садочках відбувається на умовах співфінансування 60% на 40%. Це максимальний відсоток фінансування з бюджету, що передбачений законодавством.

Так, вартість харчування однієї дитини в день (крім ДНЗ санаторного типу №74) становитиме:

  • для дітей садових груп – 33,95 грн;
  • для дітей ясельних груп – 22,29 грн;
  • учнів 1-х класів на базі ДНЗ – 23,75 грн.

Для дітей дошкільного навчального закладу санаторного типу №74 “Лісова пісня” вартість харчування становитиме:

  • для дітей садових груп – 48,76 грн;
  • для дітей ясельних груп -36,38 грн;
  • для дітей садових груп із цілодобовим перебуванням – 48,76 грн.

При цьому у літній оздоровчий період витрати на харчування збільшуватимуться на 10% для придбання свіжих овочів і фруктів.

Батьки сплачуватимуть 60% вартості харчування. Батьківська плата для багатодітних сімей буде зменшеною й становитиме 50%. Також від сплати за харчування в дошкільних навчальних закладах будуть звільнені діти-сироти; діти, позбавлені батьківського піклування; діти з інвалідністю; діти працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків; діти з малозабезпечених сімей; діти, які зараховані у ДНЗ (групи) спеціального типу та у дошкільний навчальний заклад санаторного типу; діти, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення ООС на територію Черкас.