Розвиток спортивної інфраструктури, оновлення тренувальної бази, підтримка спортсменів та тренерів – в управлінні у справах сім’ї, молоді та спорту підбили підсумки цьогорічної роботи та окреслили першочергові кроки в наступному.

Ділився ними начальник управління Максим Зеленський, передає пресслужба Черкаської ОДА.

Зокрема, за його словами, цього року ввели в експлуатацію 6 майданчиків зі штучним покриттям. В той же час триває будівництво ще 5 мультифункціональних майданчиків зі штучним покриттям. Ці проекти реалізовують у межах бюджетної програми «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям у регіонах України».

– Дуже приємно відзначати, що, тільки спільними зусиллями, ми крок за кроком можемо розбудовувати нашу спортивну інфраструктуру, – каже Максим Зеленський. – Приміром, зараз у Чорнобаї та Монастирищі завершується масштабна реконструкція басейнів. Відбудовують ці об’єкти коштом субвенції Мінмолодьспорту у співфінансуванні з місцевих та обласного бюджетів. Більше 5 млн грн виділили на комплексний капітальний ремонт будівлі легкоотлетичного манежу та благоустрій території стадіону «Юність» Смілянської дитячо-юнацької спортивної школи «Олімп».

Нещодавно легкоатлети, академвеслувальники, самбісти та стрілки відділення інваспорту отримали тренувального обладнання на понад 1,3 млн грн. Йдеться про татамі, бар’єри, гвинтівку та тренажери «Concept». Роботу з оновлення тренувального обладнання продовжуватимуть і надалі за наявності фінансової підтримки як з держаного, так і з місцевих бюджетів.

– Наші спортсмени щораз на змагальних аренах доводять свій високий рівень підготовки, – додає посадовець. – Нам є чим пишатися, адже цьогоріч маємо призерів чемпіонату Європи з морського багатоборства. Владислава Торопцева стала срібною призеркою молодіжного Чемпіонату світу з боротьби самбо, який відбувався в жовтні в Ташкенті. Двоє спортсменів здобули «срібло» чемпіонату світу зі спортивного орієнтування. Назар Чепурний, Ілля Ковтун, Володимир Костюк стали чемпіонами ХV літнього Європейського юнацького олімпійського фестивалю в Баку. І це лише короткий перелік перемог наших спортсменів. Про ним, між тим, ми щомісяця розповідаємо на загал на наших традиційних пресконференціях.

Водночас, рух Ігор Нескорених в Україні постійно зростає, а разом з ним зростає кількість спортивних заходів для учасників бойових дій. Артем Лукашук та Сергій Прядка представлятимуть українських військових та ветеранів під час Ігор Нескорених.

– На наступний рік маємо чималу низку завдань, – підсумовує Максим Зеленський. – Зокрема, традиційно кращим атлетам щороку призначаємо 25 «спортивних» стипендій. Окрім того, починаючи з 2020 року зросте розмір 10 обласних премій за розвиток молодіжної політики до 5,5 тис. грн. Вже зараз готуємося до Всеукраїнського свята богатирської сили на призи пам’яті Івана Піддубного у Красенівці. У 2020 році якраз святкуємо 150-річчя з дня народження уславленого борця, шестиразового чемпіона світу з боротьби.